En PodCast om Strand- & Havjagt

Velkommen til Næstved Strandjagts radiomontage Gåsemurerens Sønner, en programserie om strand- & havjagt.

I hvert af programmerne behandlere vi et nyt aspekt af strand- og havjagt, vi vil i den forbindelse meget gerne have spørgsmål om emnet, I er meget velkomne til at skrive ind med spørgsmål til programmet på strandjagt@live.dk, så vil vi efter bedste evne eller ved hjælp af ”eksperter” forsøge at besvare dem.

Vi vil gerne takke dig for at bruge lidt tid på at høre vores programmer, da de kun er vær at lave, hvis der er lytter til dem.

Hvis du vil være sikker på, at blive opdateret hver gang der kommer et nyt kapitel, så er der to muligheder

Via RSS, se RSS her, eller du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev, der også benytter RSS, så du altid bliver opdateret, når der kommer et nyt kapitel.

Kapitel 1. Hvad er strand- & havjagt?

I dette, det første program, vil vi se på hvad strand- og havjagt er, og hvor fra det oprinder. Vi bruger også lidt tid på at fortælle hvad Næstved Strandjagtsforening er. 

Men vi starter ved begyndelsen………………….

Kapitel 2. Hvorfor skal man vælge at gå på strandjagt, Hvad skal der til og Hvad gør man når man har skudt noget?

I dette, det andet program, vil vi se på hvad det er, der er så fascinerende ved at drive strand og havjagt. Vi vil også se på hvad der skal til af grej for at komme i gang, og hvorledes man bære sig ad for at komme ud første gang.

Slutteligt vil vi tale om, hvad man gør når man, så har været så dygtig eller heldig at man har fået nedlagt noget vildt. Her vil vi særligt bruge tiden på hvorledes man får det bedste ud af kødet…………..
God lyttelyst

Kapitel 3. Så skal vi på troldejagt, i for- og nutid.

I dette afsnit har vi fået besøge af en sand troldekspert, der fortæller om vågejagten i 70`en og hvorledes jagten på troldænder drives i dag. Så vi du ud og skyde troldænder, så start med at lytte til dette afsnit af Gåsemurerens Sønner.

Se hvorledes man rengøre en troldand i denne video.

Vi undskylder på forhånd for den lidt dårlig lydkvalitet, der kan forekomme og God lyttelyst

Kapitel 4. Hvordan er det med ænder på fjorden i løbet af sæsonen?

I dette kapitel taler vi om strandjægernes juleaften, hvilke ænder man møder på fjorden og hvornår. Vi giver tre gode råd såvel til det at ligge på træk og kravle. Og sidst i programmet giver vi et forslag til hvad man også kan anvende vildtkød til.

Kapitel 5. De drog mod syd, på jagt efter havet store dykkere….

I dette afsnit skal vi se på sæsonen der gik, hovedtemaet for programmet handler om havjagt og her er omdrejningspunktet en jagttur til Langelandsbæltet og slutteligt vil vi bruge tid på at tale om sikkerhed til søs.

Først i programmet nævnes to anskydninger, vores holdning er selvfølgelig at det altid er meningen at nedlægge vildtet i første skud, men nogle gange kan det gå anderledes, og så opstod de to episoder som vi fortæller om.  Vi vil altid aflive vildtet så hurtigt det er muligt uden at vildtet udsættes for unødige lidelser, men i disse to tilfælde nåede vi det ikke før andre af fjordens jægere overtog jagten.

Kapitel 6. Sorte slyngel….

I dette afsnit behandler vi de dilemmaer, der knytter sig til en af de mest forhadte fugle vi møder på fjorden.

Vi behandler tankerne der ligger bag den måde vi i Danmark, kommer frem til hvorledes vi ønsker at håndter dyr når de blive trælse, og over hvordan man udfører den helt praktiske del når vi udøver selve ”jagten”.  Her kan du se hvor stort et problem skarver kan blive  her, denne film er fra Sverige

og vil du se hvordan Fjordens Dag gik kan du se det her